De juiste ringmaat

De juiste ringmaat kiezen kan lastig zijn, omdat de grootte van de vinger kan veranderen door verschillende factoren, zoals: het seizoen, tijdstip van de dag, dieet, enz...

Ook de breedte van de ring kan van invloed zijn op de pasvorm. Als je bvb je maat neemt met een smalle maatring (van 2mm) en je bestelt met die maat een ring met een breedte van 10mm, dan zal deze hoogstwaarschijnlijk te klein aanvoelen.

Hoe weet ik wat mijn maat is?

Er zijn verschillende manieren om dit te weten te komen:

 

1. Spring eens binnen

Woon je in de omgeving van Zonhoven, spring dan gerust eens binnen tijdens de openingsuren of contacteer mij voor een afspraak.

Als je een ring hebt die perfect past, breng die dan mee. Of anders meet ik nauwkeurig jouw ringmaat.

Maak dan ook van de gelegenheid gebruik om alvast een aantal ringen te bekijken en eventueel te snuisteren in de voorraad steentjes.

 

2. Je hebt al een ring die goed past

Als je dan toevallig ook een schuifmaat hebt (of iemand kent die een schuifmaat heeft) kan je gemakkelijk de diameter opmeten.

Neem hiervoor 3 tot 4 keer op verschillende posities de maat en neem vervolgens het gemiddelde. Deze maat kan je vervolgens doorgeven bij de  bestelling van jouw ring.

Meet de diameter niet met een gewone lat! Een meetfout van een halve millimeter kan al gauw een verschil van 2 ringmaten als gevolg hebben.

Je kan voor alle zekerheid ook een aantal maatringen bestellen om elke twijfel uit te sluiten.

 

3. Je bent niet zeker van jouw maat, of je kent jouw maat niet.

Soms vind je op rommelmarkten of in grote ketens heel goedkope ringen (van 1 of 2 euro) als je zo eentje die jou past en in de gewenste breedte kan kopen, kan je deze vervolgens naar mij opsturen.

Je kan ook ongeveer jouw maat nemen met een lintmeter, en vervolgens een aantal maatringen bestellen boven en onder jouw opgemeten ringmaat. Zo kan je zelf nagaan welke jou perfect past.